lauantai 16. toukokuuta 2015

Hääjuomien hakureissu

Huh, päivän Tallinnan reissu tehtiin eilen. Saimme M-kaasolta lainaan heidän pakettiautonsa ja varasimme reissun Viking Linelta. Lähtö oli Helsingistä klo 11.30 ja paluu Tallinnasta klo 18. Reissu sujui suhteellisen vähällä hammasten kiristelyllä, sillä allekirjoittanut tilaisi hääjuotavat valmiiksi netistä ja lähimpään Superalkoon. Vaikka Sulho ei ollut ennen ajellut Tallinnassa, pääsimme melko suoraan terminaalilta ajamaan Superalkon lastauslaiturille. Ja kun juomat on tilannut valmiiksi, hoitui maksaminen jonon ohi periaatteella. Toki ne olisi voinut maksaa netissä pankin kautta, mutta tein tilauksen vain pari päivää aiemmin (piti tehdä viimeistään edellisenä päivänä klo 15), joten en luottanut siihen, että summa olisi siirtynyt pankkien välillä siinä ajassa. Helsingin päässä piti lähtiessä olla viimeistään puolta tuntia ennen lähtöä ja Tallinnan päässä tuntia ennen. Aikataulut pitivät hyvin ja 14-18 oli juuri sopiva väli hakea juomat ja käydä kääntymässä Sadamarketissa. Auto oli tämän käännöksen ajan Superalkon viereisellä parkkipaikalla 1€/h.
Viking Linella homma tuntui pelittävän ihan hyvin näin päivän reissua ajatellen. Laivallahan ei kovin paljon ohjelmaa sinällään ollut koska se on tarkoitettu vain ylimenoihin. Hyttiä emme ottaneet vaan notkuimme istumapaikoilla ja söimme tukevasti mennessä. Sulhohan ei ottanut reissun aikana mitään, koska Virossa on 0,0 promilleraja. Itsekin otin vain lasin viiniä takaisin tullessa ja elämäni ensimmäistä kertaa virkkasin käsityötä baarissa.:D Olihan reissu mutta tulihan tehtyä!
Ai niin, siitä piti vielä mainita, että jos menette jonkun toisen autolla, pitää mukana olla auton luovutuskirja, jonka omistaja tekee. Tulli ei ollut koko reissun aikana kiinnostunut meidän autosta, vaikka allekirjoittanut oli varannut tätä kohtaamista varten maistraatin vihkimisluvan ja yhden kutsukorteista. Nämä siis dokumenttina, että meillä on oikeasti häät tulossa, eikä vaan muutoin viedä sellaista lastia esim eteenpäin myytäväksi.
Ja nyt joku kysyy, miksi piti käydä jo nyt kun häät on vasta elokuussa. No siksi kun morsion eli mun passi menee vanhaksi 4.6 ja tämä oli ainoa viikonloppu kun Sulholla ja mulla on yhteistä vapaata ennen sitä.;) Ja uutta passia ei kannata hankkia, ennen kuin on nimi muuttunut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis kommentistasi!:)